March 4, 2024

Thuis wassen is een van de grootste bronnen van energiekosten voor huiseigenaren, met ongeveer 14 miljoen huishoudens die elektriciteit gebruiken om kleding te drogen.

Als je van plan bent om Wasdrogers vergelijken te gaan doen in de komende maanden, vind je hieronder enkele handige tips die je helpen om je was te drogen en tegelijkertijd geld en energieverbruik te besparen.

Om de hoeveelheid tijd dat uw kleding in de wasmachine zit te beperken, kiest u de snelste centrifugeermodus op uw wasmachine. Wasdrogers verbruiken aanzienlijk meer energie dan wasmachines.

Houd de filters van de wasdroger schoon en pluisvrij. Gidsen voor wasdrogers raden aan om het filter na elk gebruik te reinigen. Dit zorgt voor een onbelemmerde luchtstroom en maakt een efficiรซnte werking mogelijk. Droog lange kleding.

Droog geen kleine hoeveelheden wasgoed in รฉรฉn keer. De tweede droogbeurt heeft minder tijd nodig om te drogen, maar het drogen van een grotere hoeveelheid in รฉรฉn keer verbruikt minder elektriciteit en kost minder.

Droog soortgelijke stoffen samen. Dit verkort de droogtijd en zorgt voor een gelijkmatigere droging.

Verkort de droogtijd tot wel 25% door een wasdrogerbol aan je wasgoed toe te voegen. De bal is niet alleen een natuurlijke manier om stoffen zachter te maken, hij tilt het wasgoed op en scheidt het, waardoor hete lucht efficiรซnter kan stromen, de droogtijd wordt verkort en de machine energiezuiniger wordt.

Rol het wasgoed af voordat u het in de wasdroger stopt. Geknoopt of verward wasgoed duurt langer om te drogen en is vaak moeilijker te drogen. Controleer daarom voordat u het wasgoed in het apparaat legt om te drogen of het niet in de knoop zit.

Trek de onderkant van het dekbedovertrek strak voordat je het in de droogtrommel stopt. Zo voorkom je dat kleine voorwerpen vast komen te zitten en uitdrogen.

Kies de juiste drooginstellingen. Veel nieuwere drogers hebben een functie voor automatisch instellen, wat misschien een leuke functie lijkt, maar in werkelijkheid verbruikt het waarschijnlijk meer energie omdat de machine blijft draaien om kreuken te verwijderen nadat de kleding droog is. Door de handmatige instelling te kiezen, voorkom je dat je onnodig meer warmte gebruikt om je kleding te drogen. Het is zelfs een goed idee om je kleding uit de wasdroger te halen als ze nog licht vochtig zijn. Dit maakt het strijken gemakkelijker.

Voeg geen natte kleding toe tijdens de droogcyclus. Dit verlengt niet alleen de droogtijd van uw wasgoed, maar vergroot ook het risico dat de thermostaat van uw machine aanslaat.

Houd rekening met de locatie van uw wasdroger, aangezien dit de droogtijd kan beรฏnvloeden. De droogtijd wordt verlengd als de droogtrommel in een vochtige ruimte wordt geplaatst waar zich condens vormt, dus indien mogelijk moet de droogtrommel in een warme ruimte worden geplaatst. Als het apparaat in een warme kamer staat, hoeft het niet zo hard te werken om op te warmen. Als dit niet mogelijk is, plaats hem dan in een kamer waar je een raam kunt openen om frisse lucht te laten circuleren.
Wanneer u een wasdroger gebruikt, kunt u naast het volgen van de bovenstaande tips het model kiezen dat het beste bij uw behoeften en vereisten past, u helpen energie en geld te besparen elke keer dat u het product gebruikt.

De sleutel tot het kiezen van de juiste wasdroger voor uw huis omvat het maken van de juiste keuze.

categorie
trommel maat
energie klasse

Soorten wasdrogers:

Er zijn 3 veelvoorkomende soorten.

1) Ventilatie – Gebruik een slang om de vochtige lucht die ontstaat als gevolg van het droogproces af te voeren. Dit kan resulteren in hogere gebruikskosten, waardoor er meer energie wordt verbruikt om de was te drogen.

2) Condensor – scheidt het water van de vochtige lucht en leegt het na het drogen of pompt het in de afvoerleiding. Doordat er geen ventilatieslang nodig is, blijft de warmte in de machine en is er niet veel energie nodig om te drogen.

3) Warmtepompen – Ze zijn veel energiezuiniger dan andere soorten wasdrogers omdat ze de gegenereerde hete lucht behouden en hergebruiken. Het is echter vermeldenswaard dat hun aankopen duurder zijn.

Trommelmaat:

De beschikbare opties bij het kiezen van een trommelmaat zijn over het algemeen:

Groot – Biedt een capaciteit van meer dan 8 kg
Gemiddeld – met een capaciteit tussen 6 en 7 kg.
Klein – Biedt capaciteiten tussen 3 kg en 5 kg
Het lijkt misschien groter, maar zoals hierboven vermeld, als u de trommel niet kunt vullen, verspilt u energie en geld bij het gebruik van de machine.

Om een trommel te krijgen die voldoet aan de behoeften en vereisten van uw huishouden, moet u overwegen hoeveel wasgoed u in รฉรฉn keer moet drogen, 6 kg en 7 kg zou voldoende moeten zijn voor het gemiddelde huishouden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *